Suche

Tlačová informácia #Elektrické náradie
Zdieľať tlačovú informáciu

Nové akumulátorové záhradné náradie v systéme „36V Power for All“: Vysokotlakový čistič a nožnice na živý plot od spoločnosti Bosch

Efektívni a energiu šetriaci pomocníci pre dom a záhradu

  • UniversalAquatak 36V-100: Výkonné čistenie s nízkou spotrebou vody
  • UniversalHedgeCut 36V-55-24: Jednoduché zastrihávanie hustých živých plotov a kríkov
  • Jeden akumulátor pre mnoho aplikácií: Šetrí miesto a peniaze, chráni životné prostredie
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Vyčistite terasu alebo príjazdovú cestu aj pohodlne zastrihnite prerastený živý plot pomocou jedného akumulátora: S účinným a úsporným vysokotlakovým akumulátorovým čističom UniversalAquatak 36V-100 a ergonomickými akumulátorovými nožnicami na živý plot UniversalHedgeCut 36V-55-24 zvládnete za krátky čas oboje. Spomínané záhradné náradie je najnovším prírastkom do systému „36V Power for All“ od spoločnosti Bosch pre domácich majstrov a záhradkárov. Rovnako ako všetko náradie v systéme – od kosačky na trávu až po fukár na lístie – aj čistič a nožnice na živý plot možno prevádzkovať s rovnakým 36-voltovým lítium-iónovým akumulátorom a iba jednou nabíjačkou. Týmto spôsobom môžu používatelia ušetriť miesto a peniaze a taktiež chrániť životné prostredie. Akumulátorový vysokotlakový čistič a akumulátorové nožnice na živý plot tiež ponúkajú optimálny výkon a maximálnu výdrž pri každom projekte. Základom je optimálna koordinácia všetkých príslušných komponentov, ako je motor v kombinácii s inteligentným elektronickým riadiacim systémom, tzv. technológiou Syneon. Túto súhru medzi elektronikou motora a akumulátorom ponúka len spoločnosť Bosch.

UniversalAquatak 36V-100: Vysoký výkon, optimalizovaná účinnosť čistenia

Prvý akumulátorový vysokotlakový čistič od spoločnosti Bosch má maximálny tlak 100 barov, vďaka čomu je rovnako výkonný ako elektrický vysokotlakový čistič a vhodný aj na náročnejšie úlohy. Zároveň spotrebuje podstatne menej vody ako iné vysokotlakové čističe, pretože Bosch optimalizoval hydraulický systém, aby maximalizoval účinnosť vody, čím dosiahol dlhšiu dobu použitia pri nižšej spotrebe. Vďaka dlhej výdrži umožňuje aj rozsiahle čistenie. S akumulátorom s kapacitou 4,0 Ah poskytuje UniversalAquatak 36V-100 až 45 minút prevádzky na jedno nabitie. Používatelia môžu prepínať medzi dvoma tlakovými režimami: Silný režim si účinne poradí napríklad s odolnými nečistotami z kamenných terás. Nízky tlak v režime eko šetrne, ale dôkladne čistí povrchy, ako sú drevené terasy, na rozdiel od bežných vysokotlakových čističov nepoškodzuje farbu dreva. Táto všestrannosť umožňuje starostlivé čistenie záhradného nábytku, bicyklov, automobilov a mnoho ďalších predmetov. A to všetko je možné nielen v domácnosti. Vďaka dlhej výdrži akumulátora je mobilný vysokotlakový čistič spoľahlivým spoločníkom na chate, móle alebo kdekoľvek, kde nie je k dispozícii elektrická energia alebo prívod vody. Používatelia môžu navyše využívať alternatívne zdroje vody pomocou samostatne dostupnej nasávacej hadice, ktorá zabezpečuje zásobovanie vodou napríklad z rybníkov alebo iných zdrojov. Dvojitý filtračný systém zabezpečuje ochranu zariadenia pred čiastočkami nečistôt, čím sa zvyšuje jeho celková životnosť. Tryska Trio ponúka tri funkcie v jednej tryske. Obsahuje pevnú trysku na čistiace prostriedky vhodnú na ľahké čistenie, rotačnú trysku na tvrdé povrchy a variabilnú vejárovú trysku na boj s odolnými nečistotami. Vďaka svojej hmotnosti 5,9 kg vrátane akumulátora je UniversalAquatak 36V-100 ľahko prenosný a vysoko univerzálny. Pištoľ a príslušenstvo je možné uložiť priamo na náradie, čím sa zabezpečí efektívna organizácia a dostupnosť počas používania.

UniversalHedgeCut 36V-55-24: Ergonomické a ostré ako britva

Akumulátorové nožnice na živý plot UniversalHedgeCut 36V-55-24 dopĺňajú portfólio nožníc na živý plot od spoločnosti Bosch a s dĺžkou noža 55 cm v porovnaní s väčším modelom AdvancedHedgeCut 36V-65-28 sú vhodné aj pre menej skúsených používateľov. Svojimi diamantom brúsenými a laserom rezanými nožmi bez námahy prestrihávajú konáre hrubé až 24 milimetrov a s 2 800 ťahmi za minútu umožňujú efektívnu úpravu veľkých a hustých živých plotov. Hlavnou výhodou oproti porovnateľným akumulátorovým nožniciam na živý plot v segmente pre domácich majstrov je ich bezuhlíkový motor, ktorý je mimoriadne kompaktný, odolný a nenáročný na údržbu. Okrem toho sú akumulátorové nožnice na živý plot ľahšie ako bežné benzínové náradie v tejto triede, pretože vážia len 4,1 kg vrátane 2,0 Ah akumulátora a na jedno nabitie batérie dokážu zastrihnúť až 220 metrov štvorcových živého plotu. Ergonomicky navrhnutý spúšťací mechanizmus odľahčuje hornú časť tela počas strihania. Takto možno bez zbytočného plytvania energiou zastrihávať veľké a husté bukové, tisové a vavrínové živé ploty, ako aj kríky trnky a hlohu. Ďalšou výhodou je osvedčený systém Bosch Anti-Blocking, ktorý zabezpečuje rýchly a plynulý priebeh práce aj pri silnejších konároch: Ak nože neprerežú hrubý alebo obzvlášť tvrdý konár na prvýkrát, mikroelektronika ovláda motor, ktorý reguluje smer pohybu nožov tak, aby opakovane pôsobili na to isté miesto, kým sa konár neprereže. Táto funkcia od spoločnosť Bosch je jedinečná.

Akumulátorový vysokotlakový čistič UniversalAquatak 36V-100 bude k dispozícii od konca novembra 2023, akumulátorové nožnice na živý plot UniversalHedgeCut 36V-55-24 od konca januára 2024. Uvedené ceny sú odporúčané maloobchodné ceny vrátane DPH.

Technické parametreUniversalAquatak 36V-100
Napätie akumulátora 36 V
Maximálny tlak100 barov
Maximálna prietoková rýchlosť3,1 l/min
Počet tlakových režimov 2 (silný + eko)
Rozmery (dĺžka x šírka x výška) 383 x 191 x 517 mm
Hmotnosť bez/s akumulátorom (4,0 Ah) 4,6 kg/5,9 kg
Rozsah dodávky/odporúčaná maloobchodná cena vrátane
DPH
• Prístroj v krabici (bez akumulátora a nabíjačky): 239,99 €
• Prístroj v krabici (bez akumulátora a nabíjačky) so sacou hadicou: 259,99 €
• Prístroj v krabici vrátane akumulátora 4,0 Ah a nabíjačky AL 36V-20 CV: 439,99 €

Technické parametreUniversalHedgeCut 36V-55-24
Napätie akumulátora 36 V
Motor Bezuhlíkový
Voľnobežné otáčky2 800 min-1
Dĺžka nožov55 cm
Otvorenie zubov26 mm
Maximálny priemer rezania24 mm
Rozmery (dĺžka x šírka x výška) 1085 x 240 x 195 mm
Hmotnosť bez/s akumulátorom (2,0 Ah) 3,4 kg/4,1 kg
Rozsah dodávky/odporúčaná maloobchodná cena vrátane
DPH
• Prístroj v krabici (bez akumulátora a nabíjačky): 199,99 €
• Prístroj v krabici vrátane akumulátora 2,0 Ah a nabíjačky AL 36V-20 CV: 349,99 €

Zmeny sú vyhradené

Máte nejaké otázky alebo pripomienky k tejto tlačovej správe? Potom nás neváhajte kontaktovať.

Tags: Power Tools

Kontakt pre novinárov:
Adéla Kučerová
Tel.: +420 728 360 250
Email: Adela.Kucerova@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divízia skupiny Bosch, je svetovým lídrom na trhu s elektrickým náradím, záhradným náradím, príslušenstvom a meracou technikou. Divízia s 20 000 zamestnancami dosiahla v roku 2022 tržby vo výške 5,9 miliardy eur, z ktorých 90 % bolo dosiahnutých mimo Nemecka. So značkami ako Bosch a Dremel sa divízia zameriava predovšetkým na potreby používateľov a silný technický vývoj. Základom jej úspechu je sila a rýchlosť inovácií: V roku 2024 je divízia elektrického náradia na ceste k uvedeniu viac ako 100 inovácií vo všetkých štyroch segmentoch: elektrické náradie, záhradná technika, príslušenstvo a meracia technika.

Bosch Group Bosch Group je vedúcim medzinárodným dodávateľom technológií a služieb. Spoločnosť celosvetovo zamestnáva približne 428 000 zamestnancov (stav k 31. 12. 2023). Za rok 2023 dosiahla firma podľa predbežných údajov obrat 91,6 miliardy eur. Činnosť Bosch Group sa člení do štyroch obchodných oblastí: Mobility, Priemyselná technika, Spotrebný tovar a Energetika a technika budov. Ako popredná spoločnosť v oblasti Internetu vecí, Bosch ponúka inovatívne riešenia pre inteligentné domácnosti, inteligentné mestá, prepojenú mobilitu a prepojený priemysel. Využíva svoje znalosti senzorových technológií, softvéru a služieb, taktiež svoj vlastný IoT cloud k tomu, aby zákazníkom ponúkol prepojené riešenia naprieč oblasťami – a to z jediného zdroja. Strategickým cieľom Bosch Group je prinášať inovácie pre prepojený život. Bosch zlepšuje kvalitu života na celom svete vďaka výrobkom a službám, ktoré sú inovatívne a vzbudzujú nadšenie. Stručne povedané, Bosch vytvára technológie, ktoré sú „Stvorené pre život“. Bosch Group zahŕňa spoločnosť Robert Bosch GmbH a viac ako 440 dcérskych a regionálnych spoločností vo vyše 60 krajinách sveta. Po započítaní predajných a servisných partnerov pokrýva globálna vývojárska, výrobná a obchodná sieť spoločnosti Bosch takmer všetky krajiny. S viac ako 470 pobočkami po celom svete je Bosch Group od roku 2020 uhlíkovo neutrálna (scopes 1 a 2). Súčasťou toho bola kompenzácia zvyškových emisií vo výške 0,7 milióna metrických ton CO₂ prostredníctvom uhlíkových kreditov v roku 2022. Scopes 1, 2 a 3 sú štandardne vykazované v súlade s protokolom GHG. Inovačná sila spoločnosti je základom budúceho rastu. Spoločnosť Bosch zamestnáva približne 90 000 pracovníkov výskumu a vývoja, z toho približne 48 000 softvérových inžinierov.

Viac informácií na www.bosch.com, www.bosch.sk, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.sk, twitter.com/BoschPress.

Stále hľadáte niečo?