Suche

Tlačová informácia #Elektrické náradie
Zdieľať tlačovú informáciu

Ešte presnejší záznam povrchových teplôt: Termokamera Bosch GTC 600 C Professional

Rozšírená škála použitia v interiéri aj exteriéri

  • Vyššie rozlíšenie: Viac detailov a ostrejší obraz
  • Rozšírený rozsah meraní: Teploty od -20 do +600 stupňov Celzia
  • Viac funkcií: Presnejší a pohodlnejší záznam a dokumentácia
  • Rýchla výmena: Prenos dát do aplikácie Bosch Thermal
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Efektívna a časovo úsporná: Bosch rozširuje segment merania teploty o presnú a všestrannú termokameru GTC 600 C Professional. V uložených termosnímkach s rozlíšením 256 × 192 pixelov zodpovedá každý z 49 152 pixelov presne jednému meraciemu bodu. Výsledkom je detailná a presná termosnímka. Rozsah meraní je navyše v rozsahu -20 až +600 stupňov Celzia a ponúka tak ešte viac možností použitia než osvedčený prístroj GTC 400 C Professional v tomto rozsahu – najmä vo vonkajšom prostredí a dokonca aj mimo použitia v stavebníctve. Prístroj spoľahlivo identifikuje slabé miesta, ako sú chybné radiátory a podlahové vykurovanie, rovnako ako tepelné mosty alebo prehrievanie konštrukčných prvkov, napríklad v rozvodných skriniach alebo v oblasti motorových vozidiel. GTC 600 C Professional je možné použiť všade tam, kde je potrebné rýchlo a spoľahlivo zistiť teplotné rozdiely – napríklad tiež vo veterinárnej medicíne pre lokalizáciu zápalov a v poľnohospodárstve. Tu podporuje používateľa napríklad pri údržbe strojov a systémov. Bez ohľadu na oblasť použitia: GTC 600 C Professional je veľmi robustná a vydrží aj pád z výšky dvoch metrov na betón. Okrem toho je odolná proti prachu a striekajúcej vode s krytím IP 54.

Ešte efektívnejšia vďaka novým funkciám, ako sú hlasové poznámky.

Rýchly záznam situácie, stanovenie požiadaviek na prípravu cenovej ponuky, kontrola a dokumentácia výsledkov práce – to všetko a ešte viac zjednodušuje GTC 600 C Professional vďaka svojím novým funkciám. Profesionáli teraz môžu k zadováženým snímkam pridať napríklad hlasovú poznámku v dĺžke až 30 sekúnd – túto funkciu predtým ponúkali iba zariadenia oveľa vyššej triedy. Hlasovú poznámku je možné jednoducho a pohodlne zaznamenať pomocou integrovaného mikrofónu a uložiť ju do galérie spolu s reálnou a termálnou snímkou. Tým sa vyhnete chybám pri priradzovaní – dokumentácia je tak ešte jednoduchšia. Termosnímku a hlasovú poznámku je možné kedykoľvek vyvolať – priamo na prístroji. Ovládanie je intuitívne. Stlačením tlačidla je možné okrem obrazu v obraze zobraziť a nastaviť aj ďalšie funkcie, napríklad farebnú škálu. Je možné ju napríklad zafixovať pomocou režimu uzamknutia, aby bolo možné vizualizovať meranie rôznych miestností rovnakým spôsobom a lepšie ich tak porovnávať.

GTC 600 C Professional má teraz tiež rozšírený zoznam emisných hodnôt: Je tu uložených viac než 30 rôznych materiálov. Ak používateľ zvolil napríklad dlaždice, prístroj pri infračervenom meraní zohľadní emisivitu tohto povrchu, t. j. jeho tepelného vyžarovania – teplota povrchu je tak určená presnejšie. Profesionáli si navyše môžu jednotlivo uložiť päť najdôležitejších materiálov a mať tak rýchly prístup – tým sa GTC 600 C Professional odlišuje od konkurenčných zariadení. Používatelia, ktorí sa zaoberajú napríklad konštrukciou okien, si môžu uložiť hodnoty emisií pre plast, hliník, sklo, drevo a omietku, a tak rýchlejšie prepínať medzi jednotlivými meraniami a pracovať bez prerušenia.

Rýchla výmena dát a ich ďalšie spracovanie prostredníctvom smartfónu alebo počítača

GTC 600 C Professional je vybavená modulom WLAN, pomocou ktorého si prístroj zriadi vlastný hotspot WiFi. Používatelia môžu k prístroju pripojiť svoj smartfón alebo tablet a importovať termálne snímky vrátane nameraných dát prostredníctvom aplikácie Bosch Thermal. Takto je možné informácie okamžite spracovať a odovzdať zákazníkom, kolegom alebo iným remeselníkom. Všetky dáta je možné preniesť aj do počítača cez kábel USB-C® a spracovať ich tam pomocou bezplatného softvéru GTC Transfer.

Termokamera GTC 600 C Professional je už v predaji. Je napájaná vymeniteľným akumulátorom zo systému Bosch Professional 12V. Všetky ceny sú nezáväzné cenové odporúčania bez DPH.

Parametre prístrojaGTC 600 C Professional
Infračervený senzor s rozlíšením256 × 192, 49 152 pixelov
Rozsah merania povrchovej teploty-20°C až +600°C
Presnosť merania povrchovej teploty±2°C1
Zorné pole45° × 35°
Obnovovacia frekvencia9 Hz
Tepelná citlivosť (NETD)≤ 50 mK
Ochrana proti prachu a striekajúcej vodeIP 542
Sieťová schopnosťáno
Ukladanie obrázkovaž 600 obrázkov3
Rozmery (výška × šírka × dĺžka)231 x 102 x 115 mm
Napájanie12-voltová lítium-iónová batéria
Doba prevádzky na jedno nabitie akumulátora (2,0 Ah)až 6 h
Hmotnosť (vrátane akumulátora 2,0 Ah)0,64 kg
Rozsah dodávky/odporúčaná maloobchodná cena bez DPH• Zariadenie „Click&Go“ v L-Boxxe vrátane kábla USB-C®: 1 559 €
• Zariadenie v L-Boxxe vrátane akumulátora
GBA 12V 2,0 Ah Professional, nabíjačka GAL 12V-40 Professional a kábel USB-C®: 1 599 €

1plus odchýlka závislá od aplikácie, napríklad v dôsledku odrazu, vzdialenosti alebo okolitej teploty
2okrem lítium-iónovej batérie
3v závislosti od dĺžky uloženej hlasovej poznámky

Zmeny sú vyhradené.

Kontakt pre novinárov:
Karin Froehlichova
Tel.: +420 2 61300-111
Email: Karin.Froehlichova@cz.bosch.com

Bosch Group je popredným medzinárodným dodávateľom technológií a služieb. Spoločnosť celosvetovo zamestnáva približne 428 000 zamestnancov (stav k 31. 12. 2023). Podľa predbežných údajov dosiahla spoločnosť v roku 2023 obrat vo výške 91,6 miliardy eur. Činnosť Bosch Group sa člení do štyroch obchodných oblastí: Mobility, Priemyselná technika, Spotrebný tovar a Energetika a technika budov. Ako popredná spoločnosť v oblasti Internetu vecí, Bosch ponúka inovatívne riešenia pre inteligentné domácnosti, inteligentné mestá, prepojenú mobilitu a prepojený priemysel. Využíva svoje znalosti senzorových technológií, softvéru a služieb, taktiež svoj vlastný IoT cloud na to, aby zákazníkom ponúkol prepojené riešenia naprieč oblasťami – a to z jediného zdroja. Strategickým cieľom skupiny Bosch je uľahčiť prepojený život pomocou produktov a riešení, ktoré buď obsahujú umelú inteligenciu (AI), alebo boli s jej pomocou vyvinuté či vyrobené. Spoločnosť Bosch zlepšuje kvalitu života na celom svete vďaka inovatívnym výrobkom a službám, ktoré vzbudzujú nadšenie. Stručne povedané, Bosch vytvára technológie, ktoré sú „Stvorené pre život“. Skupinu Bosch tvorí spoločnosť Robert Bosch GmbH a približne 470 dcérskych a regionálnych spoločností vo vyše 60 krajinách sveta. Vrátane predajných a servisných partnerov pokrýva celosvetová výrobná, inžinierska a predajná sieť Bosch takmer všetky krajiny sveta. Základom budúceho rastu spoločnosti je jej inovačná sila. V 136 pobočkách po celom svete zamestnáva Bosch približne 90 000 pracovníkov v oblasti výskumu a vývoja, z toho približne 48 000 softvérových inžinierov.

Spoločnosť založil v roku 1886 v Stuttgarte Robert Bosch (1861–1942) ako „dielňu pre jemnú mechaniku a elektrotechniku“. Obchodno-právna štruktúra spoločnosti Robert Bosch GmbH zaisťuje podnikateľskú samostatnosť Bosch Group. To umožňuje spoločnosti dlhodobo plánovať a investovať do dôležitých podnikateľských zámerov pre zabezpečenie budúcnosti. Deväťdesiatštyri percent majetkových podielov Robert Bosch GmbH patrí verejno-prospešnej spoločnosti Robert Bosch Stiftung GmbH (Nadácia Roberta Boscha). Ostatné podiely vlastní rodina Roberta Boscha, cez spoločnosť vlastnenú rodinou a cez spoločnosť Robert Bosch GmbH. Väčšinové hlasovacie práva však má spoločnosť Robert Bosch Industrietreuhand KG, priemyselný trust, ktorá taktiež vykonáva funkciu vlastníkov.

Viac informácií na www.bosch.com, www.bosch.sk, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.sk, twitter.com/BoschPress.

Stále hľadáte niečo?