Suche

Tlačová informácia #Elektrické náradie
Zdieľať tlačovú informáciu

Robustná konštrukcia v spojení so zeleným laserom: Nový rotačný laser od spoločnosti Bosch pre profesionálov

Viac funkcií pre ešte širšiu škálu aplikácií

  • Veľmi dobre viditeľný: Zelený laser pre lepšiu viditeľnosť v interiéri.
  • Veľmi robustný: Prachotesný, vodotesný a odolný proti prevrhnutiu až do výšky dvoch metrov.
  • Veľmi ľahké: Obsluha a ovládanie prostredníctvom displeja a aplikácie.
  • Veľmi univerzálny: Ešte širšie spektrum použitia vďaka novým funkciám.
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Mimoriadne robustný a jednoducho použiteľný rotačný laser so zeleným laserom a veľkým dosahom – to je nový GRL 650 CHVG Professional od spoločnosti Bosch. Profesionálom v oblasti pozemného staviteľstva, výstavby ciest, fasád, hál alebo terénnych úprav ponúka pracovný dosah 650 metrov (priemer) a je mimoriadne odolný: GRL 650 CHVG Professional je prachotesný aj vodotesný s krytím IP 68 – vďaka uzamykateľnému priestoru to platí aj pre akumulátor. Bočné úchopy a celoplošný tlmiaci materiál spoľahlivo chráni rotujúci laser pred nárazmi, takže napríklad pri použití so statívom prežije aj pád z výšky až dvoch metrov. Ďalšou výhodou je jednoduchá manipulácia: Rotačný laser je možné prepojiť so smartfónom cez Bluetooth a potom pohodlne ovládať a personalizovať pomocou aplikácie Levelling Remote. Okrem toho majú profesionáli s GRL 650 CHVG Professional vždy prehľad o jeho stave prostredníctvom integrovaného displeja. Napríklad posledné štyri hodnoty náklonu integrovanej funkcie dvojitého náklonu sú teraz uložené a je možné ich priamo vyvolať. To umožňuje profesionálom po prerušení práce rýchlo a jednoducho pokračovať v určitej aplikácii – napríklad v zarovnávaní odvodnenia smerom k centrálnemu odtoku. Vďaka novej funkcii CenterLock ponúka rotačný laser ešte širšie možnosti použitia. Pomáha napríklad presne zarovnať fasády.

Pomocou displeja a aplikácie: Viac kontroly pre jednoduché, presné výsledky

Profesionáli môžu jednoducho vykonávať nastavenie alebo odčítať výsledky na intuitívnom displeji. Aplikácia Levelling Remote ponúka ďalšiu pridanú hodnotu: Používa sa napríklad na vizualizáciu funkcie dvojitého náklonu.

Sklony so sklonom osí X a Y ± 8,5 percent je možné ľahko zobraziť a nastaviť. Väčšie náklony umožňujú manuálny režim – vďaka tomu je rozsah použitia veľmi široký. Medzi ďalšie funkcie, ktoré je možné nastaviť pomocou displeja a aplikácie, patrí napríklad uhol oscilácie, rýchlosť rotácie a Anti-Drift systém (ADS). GRL 650 CHVG Professional má teraz ďalšiu úroveň citlivosti, takže sa nespustí napríklad pri vibráciách spôsobených vozidlami na stavenisku. „uCal“, asistent kalibrácie, šetrí čas a peniaze: Poskytuje návod krok za krokom pre jednoduchú kalibráciu. Prístroj už nemusí byť odosielaný na kalibráciu. Chyby merania sú minimalizované a profesionáli sa môžu spoľahnúť na presnosť ± 1,5 milimetra na 30 metrov.

Funkčné vybavenie od prijímača až po akumulátor

GRL 650 CHVG Professional pracuje s prijímačom LR 65 G Professional. Ten je vybavený mimoriadne veľkým prijímacím poľom 125 milimetrov, a tak spoľahlivo lokalizuje laserový lúč. Pri aktivácii funkcie „CenterFind“ je rotačným laserom automaticky nájdený stred prijímača, laser naň zacieli a sklon sa zobrazí v percentách. Ak chcete rotačný laser trvalo a po dlhšiu dobu vyrovnať do stredu prijímača, môžete využiť novú funkciu „CenterLock“. Zaisťuje, že rotujúci laser udržuje svoju polohu presne po celý deň, napríklad aj pri kolísaní teploty. Napríklad fasády môžu byť presne zarovnané po celej dĺžke a výške budovy. Dva osvetlené displeje - jeden na prednej a jeden na zadnej strane prijímača – uľahčujú čítanie laserového lúča. Vďaka mäkkému úchytu prijímač pohodlne sedí v ruke a je ho možné jednoducho zavesiť pomocou háčikov a integrovaných magnetov alebo pripevniť na kovové povrchy, napríklad pri kalibrácii lasera.

Vďaka duálnemu napájaniu je GRL 650 CHVG Professional vždy pripravený na použitie: Je kompatibilný so všetkými akumulátormi systému Bosch Professional 18V až do 8,0 Ah. Obzvlášť efektívne je použitie s vysoko výkonným akumulátorom ProCORE 18V s 4,0 Ah – doba prevádzky je až 50 hodín. Alternatívne je možné zariadenie používať aj so štyrmi batériami typu D-cell – súčasťou dodávky je aj vhodný adaptér.

GRL 650 CHVG Professional je k dispozícii od januára 2022. Príslušenstvo ako statívy a meracie tyče sú k dispozícii v sekcii príslušenstvo Bosch.

Parametre prístrojaGRL 650 CHVG Professional
Pracovná oblasť650 m (priemer)
Rýchlosť rotácie150/300/600 min-1
Presnosť nivelácie± 1,5 mm na 30 m
Samonivelačný rozsah± 5°
Digitálny sklon v jednoosovej / dvojosovej prevádzke± 8,5%
Divergencia oscilácie0°/10°/25°/50°
Pripojenie statívu5/8“
Zelená laserová dióda/trieda500-540 nm, < 1 mW, trieda 2
Trieda ochranyIP 68 (GRL 650 CHVG Professional), prachotesný a vodeodolný
Napájanie18 V akumulátory, alternatívne 4× batéria D-cell
Doba prevádzky s ProCore18V 4,0 Ahaž 50 h*
Hmotnosť vrátane ProCore18V 4,0 Ah4,2 kg
Rozsah dodávky/odporúčaná maloobchodná cena bez DPHPrístroj v kufríku vrátane prijímača LR 65 G Professional s 2 batériami AA a držiakom RB 60 Professional, diaľkového ovládača RC 6 Professional s 2 batériami AA, nástenného držiaka WM 6 Professional, 1 akumulátor ProCORE 18V s kapacitou 4,0 Ah, nabíjačky GAL 18V-40 Professional, adaptéra batérií vrátane 4 batérií D, zelených laserových okuliarov a terčovej doštičky, ako aj popruhu na prenášanie statívu: 2 199 €

*v závislosti od príslušného nastavenia

Tags: Power Tools

Kontakt pre novinárov:
Adéla Lišková
Tel.: +420 728 360 250
Email: Adela.Liskova@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divízia skupiny Bosch, je svetovým lídrom na trhu s elektrickým náradím, záhradným náradím, príslušenstvom a meracou technikou. Divízia s 20 000 zamestnancami dosiahla v roku 2022 tržby vo výške 5,9 miliardy eur, z ktorých 90 % bolo dosiahnutých mimo Nemecka. So značkami ako Bosch a Dremel sa divízia zameriava predovšetkým na potreby používateľov a silný technický vývoj. Základom jej úspechu je sila a rýchlosť inovácií: V roku 2024 je divízia elektrického náradia na ceste k uvedeniu viac ako 100 inovácií vo všetkých štyroch segmentoch: elektrické náradie, záhradná technika, príslušenstvo a meracia technika.

Bosch Group Bosch Group je vedúcim medzinárodným dodávateľom technológií a služieb. Spoločnosť celosvetovo zamestnáva približne 428 000 zamestnancov (stav k 31. 12. 2023). Za rok 2023 dosiahla firma podľa predbežných údajov obrat 91,6 miliardy eur. Činnosť Bosch Group sa člení do štyroch obchodných oblastí: Mobility, Priemyselná technika, Spotrebný tovar a Energetika a technika budov. Ako popredná spoločnosť v oblasti Internetu vecí, Bosch ponúka inovatívne riešenia pre inteligentné domácnosti, inteligentné mestá, prepojenú mobilitu a prepojený priemysel. Využíva svoje znalosti senzorových technológií, softvéru a služieb, taktiež svoj vlastný IoT cloud k tomu, aby zákazníkom ponúkol prepojené riešenia naprieč oblasťami – a to z jediného zdroja. Strategickým cieľom Bosch Group je prinášať inovácie pre prepojený život. Bosch zlepšuje kvalitu života na celom svete vďaka výrobkom a službám, ktoré sú inovatívne a vzbudzujú nadšenie. Stručne povedané, Bosch vytvára technológie, ktoré sú „Stvorené pre život“. Bosch Group zahŕňa spoločnosť Robert Bosch GmbH a viac ako 440 dcérskych a regionálnych spoločností vo vyše 60 krajinách sveta. Po započítaní predajných a servisných partnerov pokrýva globálna vývojárska, výrobná a obchodná sieť spoločnosti Bosch takmer všetky krajiny. S viac ako 470 pobočkami po celom svete je Bosch Group od roku 2020 uhlíkovo neutrálna (scopes 1 a 2). Súčasťou toho bola kompenzácia zvyškových emisií vo výške 0,7 milióna metrických ton CO₂ prostredníctvom uhlíkových kreditov v roku 2022. Scopes 1, 2 a 3 sú štandardne vykazované v súlade s protokolom GHG. Inovačná sila spoločnosti je základom budúceho rastu. Spoločnosť Bosch zamestnáva približne 90 000 pracovníkov výskumu a vývoja, z toho približne 48 000 softvérových inžinierov.

Viac informácií na www.bosch.com, www.bosch.sk, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.sk, twitter.com/BoschPress.

Bosch Group je vedúcim medzinárodným dodávateľom technológií a služieb. Spoločnosť celosvetovo zamestnáva približne 394 500 zamestnancov (stav k 31. 12. 2020). Za rok 2020 dosiahla firma podľa predbežných výsledkov obrat 71,6 miliardy eur. Činnosť Bosch Group sa člení do štyroch obchodných oblastí: Mobility Solutions, Priemyselná technika, Spotrebný tovar a Energetika a technika budov. Ako popredná spoločnosť v oblasti Internetu vecí, Bosch ponúka inovatívne riešenia pre inteligentné domácnosti, inteligentné mestá, prepojenú mobilitu a prepojený priemysel. Využíva svoje znalosti senzorových technológií, softvéru a služieb, taktiež svoj vlastný IoT cloud k tomu, aby zákazníkom ponúkol prepojené riešenia naprieč oblasťami – a to z jediného zdroja. Strategickým cieľom Bosch Group je prinášať inovácie pre prepojený život. Bosch zlepšuje kvalitu života na celom svete vďaka výrobkom a službám, ktoré sú inovatívne a vzbudzujú nadšenie. Stručne povedané, Bosch vytvára technológie, ktoré sú „Stvorené pre život“. Bosch Group zahŕňa spoločnosť Robert Bosch GmbH a viac ako 440 dcérskych a regionálnych spoločností vo vyše 60 krajinách sveta. Po započítaní predajných a servisných partnerov pokrýva globálna vývojárska, výrobná a obchodná sieť spoločnosti Bosch takmer všetky krajiny. Základom pre ďalší rast firmy je jej sila inovácií. Bosch v oblasti výskumu a vývoja zamestnáva 73 000 ľudí v 126 lokalitách po celom svete a takmer 30 000 softvérových inžinierov.

Viac informacií na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, press.bosch.cz, twitter.com/BoschPresse.

Stále hľadáte niečo?