Suche

Tlačová informácia #Elektrické náradie
Zdieľať tlačovú informáciu

Ixo v siedmej generácii výkonnejší než kedykoľvek predtým: Kultový skrutkovač Bosch s o 20 % vyšším výkonom

Kompatibilný so všetkými nadstavcami z kolekcie Ixo

  • O 20 % vyšší výkon a dlhšia životnosť batérie na každý projekt
  • LED svetelný krúžok pre jasný výhľad bez tieňov pri skrutkovaní
  • Menej CO2 a odpadu od výrobku po obal
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Malý skrutkovač, veľký efekt: Ixo je späť v klasickej zelenej farbe a teraz z každého projektu domácich majstrov vyťaží ešte viac. Siedma generácia kultového skrutkovača sa blysne o 20 percent vyšším výkonom vďaka optimalizovanému motoru a maximálnemu točivému momentu 5,5 Nm. Montáž hotového nábytku alebo vášho kreatívneho projektu je tak ešte jednoduchšia. Vďaka dlhšej výdrži batérie s kapacitou 2,0 Ah môžu teraz domáci majstri na jedno nabitie batérie spracovať až 190 skrutiek, čo je takmer dvakrát viac než pri predchádzajúcich generáciách skrutkovača.

Skrutkovač na všetky prípady

Nový model tiež ponúka vylepšené ovládanie: Nový svetelný krúžok LED zaisťuje pri skrutkovaní vždy jasný výhľad bez tieňov a vďaka ergonomickému tvaru a mäkkej rukoväti Ixo vždy pohodlne padne do ruky. Ten správny nadstavec na každú príležitosť: V jednu chvíľu skrutkujete za rohom a vzápätí rozpaľujete gril alebo otvárate fľašu vína – výmena nadstavcov Ixo nebola nikdy tak rýchla a ľahká. Možnosti použitia kultového skrutkovača sú rovnako rozmanité ako samotní domáci majstri a ich projekty. Na tento účel ponúka kolekcia Ixo širokú škálu nadstavcov na vŕtanie, rezanie a skrutkovanie, rovnako vývrtku alebo mlynček na korenie.

Nová generácia Ixo nastavuje štandard pre väčšiu udržateľnosť

Okrem lepšieho výkonu a pohodlnejšieho ovládania v porovnaní s predchádzajúcou generáciou Ixo môžu kutilovia využívať aj udržateľný koncept výrobku. Úložný box vrátane obalovej vložky je z viac než 90 % vyrobený z recyklovaného plastu. Celkovo menšie balenie šetrí materiál a znižuje množstvo odpadu. Samotné Ixo je tiež čiastočne vyrobené z recyklovaného plastu a zároveň si zachováva obvyklú stabilitu a robustnosť pre všetky aplikácie. Bosch systematicky pracuje na zlepšení udržateľnosti celého hodnotového reťazca. Tím vytvorený špeciálne na tento účel priebežne preveruje vhodné opatrenia a zaisťuje ich vykonávanie po celom svete – napríklad v oblasti recyklácie obalov a elektrického náradia. Zameriava sa na dlhodobé znižovanie uhlíkovej stopy výrobkov a podporu obehového hospodárstva.

Siedma generácia modelu Ixo bude k dispozícii od septembra 2022. Všetky ceny sú odporúčané maloobchodné ceny vrátane DPH.

Technické parametreIxo (7. generácia)
Napätie/kapacita akumulátora3,6 V lítium-ión / 2,0 Ah
Voľnobežné otáčky235 min-1
Max. točivý moment5,5 Nm
Max. priemer skrutiek5 mm
Čas nabíjania3 h
Rozmery (dĺžka × výška × šírka)147 mm x 120 mm x 46 mm
Hmotnosť (vrátane batérie 2,0 Ah)330 g
Rozsah dodávky/odporúčaná maloobchodná cena vrátane DPH
  • Základná edícia v úložnom boxe vrátane nabíjacieho kábla micro USB, 10-dielnej štandardnej súpravy bitov a magnetického držiaka bitov: 56,99 €
  • Súprava v úložnom boxe vrátane nabíjacieho kábla micro USB, 10-dielnej štandardnej súpravy bitov, excentrického a uhlového nadstavca: 87,99 €

Zmeny sú vyhradené.

Kontakt pre novinárov:
Adéla Lišková
Tel.: +420 728 360 250
Email: Adela.Liskova@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divízia skupiny Bosch, je svetovým lídrom na trhu s elektrickým náradím, záhradným náradím, príslušenstvom a meracou technikou. Divízia s 20 000 zamestnancami dosiahla v roku 2022 tržby vo výške 5,9 miliardy eur, z ktorých 90 % bolo dosiahnutých mimo Nemecka. So značkami ako Bosch a Dremel sa divízia zameriava predovšetkým na potreby používateľov a silný technický vývoj. Základom jej úspechu je sila a rýchlosť inovácií: V roku 2024 je divízia elektrického náradia na ceste k uvedeniu viac ako 100 inovácií vo všetkých štyroch segmentoch: elektrické náradie, záhradná technika, príslušenstvo a meracia technika.

Bosch Group Bosch Group je vedúcim medzinárodným dodávateľom technológií a služieb. Spoločnosť celosvetovo zamestnáva približne 428 000 zamestnancov (stav k 31. 12. 2023). Za rok 2023 dosiahla firma podľa predbežných údajov obrat 91,6 miliardy eur. Činnosť Bosch Group sa člení do štyroch obchodných oblastí: Mobility, Priemyselná technika, Spotrebný tovar a Energetika a technika budov. Ako popredná spoločnosť v oblasti Internetu vecí, Bosch ponúka inovatívne riešenia pre inteligentné domácnosti, inteligentné mestá, prepojenú mobilitu a prepojený priemysel. Využíva svoje znalosti senzorových technológií, softvéru a služieb, taktiež svoj vlastný IoT cloud k tomu, aby zákazníkom ponúkol prepojené riešenia naprieč oblasťami – a to z jediného zdroja. Strategickým cieľom Bosch Group je prinášať inovácie pre prepojený život. Bosch zlepšuje kvalitu života na celom svete vďaka výrobkom a službám, ktoré sú inovatívne a vzbudzujú nadšenie. Stručne povedané, Bosch vytvára technológie, ktoré sú „Stvorené pre život“. Bosch Group zahŕňa spoločnosť Robert Bosch GmbH a viac ako 440 dcérskych a regionálnych spoločností vo vyše 60 krajinách sveta. Po započítaní predajných a servisných partnerov pokrýva globálna vývojárska, výrobná a obchodná sieť spoločnosti Bosch takmer všetky krajiny. S viac ako 470 pobočkami po celom svete je Bosch Group od roku 2020 uhlíkovo neutrálna (scopes 1 a 2). Súčasťou toho bola kompenzácia zvyškových emisií vo výške 0,7 milióna metrických ton CO₂ prostredníctvom uhlíkových kreditov v roku 2022. Scopes 1, 2 a 3 sú štandardne vykazované v súlade s protokolom GHG. Inovačná sila spoločnosti je základom budúceho rastu. Spoločnosť Bosch zamestnáva približne 90 000 pracovníkov výskumu a vývoja, z toho približne 48 000 softvérových inžinierov.

Viac informácií na www.bosch.com, www.bosch.sk, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.sk, twitter.com/BoschPress.

Stále hľadáte niečo?