Suche

Tlačová informácia #Elektrické náradie
Zdieľať tlačovú informáciu

Osvieženie systému „18V Power for All“ – prvý akumulátorový ventilátor Bosch pre domácich majstrov

UniversalFan 18V-1000: dynamický a všestranný

  • Výkonný, účinný a tichý: rotor s piatimi lopatkami vytvára chladný vánok aj pri nízkych otáčkach
  • Unikátny: Technológia Syneon udržuje konštantný prietok vzduchu bez ohľadu na stav akumulátora
  • Šetrný k zdrojom vďaka použitiu recyklovaných materiálov
  • Jeden akumulátor na mnoho použití: Šetrí miesto aj peniaze, chráni životné prostredie
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Chladný vánok uľahčuje domáce práce aj voľnočasové aktivity, a to nielen počas vrcholu leta. Nový ventilátor UniversalFan 18V-1000 prináša používateľom chladivý efekt všade tam, kde ho naozaj potrebujú. Prvý akumulátorový ventilátor od spoločnosti Bosch pre domácich majstrov ponúka širokú škálu možností využitia v domácnosti aj na záhrade. Možno ho flexibilne používať, kdekoľvek je treba. Ventilátor UniversalFan 18V-1000 rozširuje systém „18V Power for All“, ktorého súčasťou je tiež všetko základné náradie z jednotlivých pracovných oblastí – v súčasnosti je to viac ako 60 rôznych náradí pre domácich majstrov, záhradné náradie a domáce spotrebiče, pričom kompatibilita je ešte oveľa väčšia vďaka ďalším partnerom v rámci spolupráce „Power for All Alliance“ naprieč značkami. Všetko náradie – od vŕtacích kladív a kosačiek na trávu až po vysávače – možno napájať jedným 18V lítium-iónovým akumulátorom a iba jednou nabíjačkou. To používateľom šetrí miesto aj peniaze, a taktiež chráni životné prostredie.

Vysoká účinnosť a široké možnosti použitia

Ventilátor UniversalFan 18V-1000 má päť lopatiek rotora, takže pri rovnakej rýchlosti prenáša väčšie množstvo vzduchu ako bežnejšie ventilátory s troma lopatkami. Vlastná technológia Bosch „JetBreeze Airflow Technology“ zaisťuje tichú prevádzku pri rovnakom maximálnom výkone s veľkosťou 1 000 m3 vzduchu za hodinu. Vďaka koncentrovanému prúdu vzduchu poskytuje ventilátor napájaný akumulátorom príjemný chladivý účinok, a to v akejkoľvek polohe – aj pri nízkych otáčkach na vzdialenosť väčšiu ako päť metrov. Ventilátor UniversalFan 18V-1000 je vybavený výsuvnými hákmi, ktoré umožňujú jeho zavesenie – napríklad na rebrík. Alternatívne možno ventilátor priečne upevniť na dosku, pripevniť na statív alebo zavesiť pomocou integrovaného závesu v tvare kľúčovej dierky. Ventilátor bol vyvinutý špeciálne pre potreby domácich majstrov a vďaka robustnej konštrukcii a kompaktnému dizajnu ho možno spoľahlivo používať aj v zhoršených podmienkach. To zabezpečuje aj otočná hlava ventilátora o 180 stupňov, s ktorou môžu používatelia flexibilne nasmerovať prúd vzduchu ľubovoľným smerom a plynule ho regulovať pomocou ovládacích gombíkov.

Stály výkon na všetky použitia

Ventilátor UniversalFan 18V-1000 je vhodný nielen na chladenie, ale taktiež na sušenie mokrej omietky alebo čerstvej farby. Akumulátorový ventilátor poskytuje tiež úľavu pri mnohých voľnočasových aktivitách – spoľahlivo vytvára svieži vánok na balkóne, na záhrade, počas pikniku alebo pri kempovaní. Zariadenie vytvára konštantný prúd vzduchu, beztoho aby používateľ musel prerušovať svoju činnosť a ručne nastavovať rýchlosť ventilátora. Základom je inteligentná riadiaca elektronika s názvom „Syneon Technology“. Túto súčinnosť elektroniky motora a akumulátora ponúka len spoločnosť Bosch. Táto technológia dodáva akumulátorovému ventilátoru konštantný výkon bez ohľadu na úroveň nabitia jeho 18V akumulátora.

Akumulátorový ventilátor s udržateľným konceptom výrobku

Ventilátor UniversalFan 18V-1000 sa vyrába v Európskej únii. Viac ako 90 % krytu výrobku, t. j. všetkých vonkajších viditeľných častí zariadenia bez akumulátora, je vyrobených z recyklovaného plastu. Spoločnosť Bosch systematicky pracuje na zlepšení udržateľnosti celého hodnotového reťazca. Na tento účel bol vytvorený špeciálny tím. Ten priebežne skúma a zavádza vhodné opatrenia na celom svete, napríklad ak ide o používanie recyklovaných materiálov krytov elektrického náradia. Medzi hlavné ciele patrí dlhodobé znižovanie stopy CO2 výrobkov a podpora obehového hospodárstva.

UniversalFan 18V-1000 je už v predaji. Všetky ceny sú nezáväzne doporučené ceny vrátane DPH.

Tabuľku so špecifikáciami nástroja nájdete v PDF, pozri „Stiahnuť tlačovú informáciu“.

Zmeny sú vyhradené.

Tags: Power Tools

Kontakt pre novinárov:
Adéla Lišková
Tel.: +420 728 360 250
Email: Adela.Liskova@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divízia skupiny Bosch, je svetovým lídrom na trhu s elektrickým náradím, záhradným náradím, príslušenstvom a meracou technikou. Divízia s 20 000 zamestnancami dosiahla v roku 2022 tržby vo výške 5,9 miliardy eur, z ktorých 90 % bolo dosiahnutých mimo Nemecka. So značkami ako Bosch a Dremel sa divízia zameriava predovšetkým na potreby používateľov a silný technický vývoj. Základom jej úspechu je sila a rýchlosť inovácií: V roku 2024 je divízia elektrického náradia na ceste k uvedeniu viac ako 100 inovácií vo všetkých štyroch segmentoch: elektrické náradie, záhradná technika, príslušenstvo a meracia technika.

Bosch Group Bosch Group je vedúcim medzinárodným dodávateľom technológií a služieb. Spoločnosť celosvetovo zamestnáva približne 428 000 zamestnancov (stav k 31. 12. 2023). Za rok 2023 dosiahla firma podľa predbežných údajov obrat 91,6 miliardy eur. Činnosť Bosch Group sa člení do štyroch obchodných oblastí: Mobility, Priemyselná technika, Spotrebný tovar a Energetika a technika budov. Ako popredná spoločnosť v oblasti Internetu vecí, Bosch ponúka inovatívne riešenia pre inteligentné domácnosti, inteligentné mestá, prepojenú mobilitu a prepojený priemysel. Využíva svoje znalosti senzorových technológií, softvéru a služieb, taktiež svoj vlastný IoT cloud k tomu, aby zákazníkom ponúkol prepojené riešenia naprieč oblasťami – a to z jediného zdroja. Strategickým cieľom Bosch Group je prinášať inovácie pre prepojený život. Bosch zlepšuje kvalitu života na celom svete vďaka výrobkom a službám, ktoré sú inovatívne a vzbudzujú nadšenie. Stručne povedané, Bosch vytvára technológie, ktoré sú „Stvorené pre život“. Bosch Group zahŕňa spoločnosť Robert Bosch GmbH a viac ako 440 dcérskych a regionálnych spoločností vo vyše 60 krajinách sveta. Po započítaní predajných a servisných partnerov pokrýva globálna vývojárska, výrobná a obchodná sieť spoločnosti Bosch takmer všetky krajiny. S viac ako 470 pobočkami po celom svete je Bosch Group od roku 2020 uhlíkovo neutrálna (scopes 1 a 2). Súčasťou toho bola kompenzácia zvyškových emisií vo výške 0,7 milióna metrických ton CO₂ prostredníctvom uhlíkových kreditov v roku 2022. Scopes 1, 2 a 3 sú štandardne vykazované v súlade s protokolom GHG. Inovačná sila spoločnosti je základom budúceho rastu. Spoločnosť Bosch zamestnáva približne 90 000 pracovníkov výskumu a vývoja, z toho približne 48 000 softvérových inžinierov.

Viac informácií na www.bosch.com, www.bosch.sk, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.sk, twitter.com/BoschPress.

Stále hľadáte niečo?