Suche

Tlačová informácia #Elektrické náradie
Zdieľať tlačovú informáciu

Spoločnosti Bosch, Fein a Rothenberger zakladajú akumulátorovú alianciu: AmpShare – powered by Bosch

Akumulátorový systém pre profesionálov sa rozrastá na viac ako 25 značiek

  • 18V systém s viac ako 200 typmi náradia od rôznych výrobcov
  • Do konca roka 2023 sa plánuje 300 kompatibilných náradí, z toho 50 nových náradí Bosch Professional
  • Úspora času, peňazí a miesta vďaka jednému akumulátoru a jednej nabíjačke pre všetky značky
  • Ešte širšie spektrum aplikácií a ešte väčšia flexibilita pre profesionálov
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

AmpShare ‒ powered by Bosch: Tak sa volá nová globálna akumulátorová aliancia naprieč výrobcami, ktorú založili zakladajúce spoločnosti Bosch, Fein a Rothenberger. Zakladatelia a členovia AmpShare posilňujú svoju spoločnú víziu poskytovať profesionálnym používateľom najlepší a najširší 18-voltový systém, ktorý je kompatibilný s mnohými značkami, aplikáciami a krajinami. Dnes môžu profesionáli prevádzkovať už viac ako 200 kusov náradia značiek Bosch, Brennenstuhl, Cox, Fein, Klauke, Ledlenser, Lena Lightning, Ramset, Sonlux a Wagner s jedným a tým istým 18-voltovým akumulátorom. Založením aliancie AmpShare sa akumulátorový systém naprieč výrobcami rozrástol na viac ako 25 značiek. Profesionálom všetkých odborov ponúka širšie spektrum použitia ako kedykoľvek predtým a pokrýva takmer všetky aplikácie s akumulátorom AmpShare. Používatelia tak šetria peniaze, miesto aj čas a prispievajú k väčšej udržateľnosti, pretože celkovo potrebujú menej batérií a nabíjačiek.

AmpShare – powered by Bosch: jednoduchší, flexibilnejší, efektívnejší

„Vďaka AmpShare sa stavenisko bez káblov pre profesionálov stáva realitou. Práca bude jednoduchšia, flexibilnejšia a efektívnejšia,“ vysvetľuje Henk Becker, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Bosch Power Tools. „V tejto aliancii výrobcov spájame svoje výkonnostné prednosti – Ampere skrátene Amp – a posúvame našu víziu univerzálnej batériovej platformy ešte ďalej tým, že zdieľame jeden akumulátor a jedno logo pre všetky značky.“ Obrovská výhoda pre používateľov: Všetky akumulátory Professional značky Bosch zakúpené od roku 2008, t. j. viac ako 80 miliónov akumulátorov, zostávajú kompatibilné.

Môžu byť aj naďalej používané vo všetkých profesionálnych náradiach Bosch – a v budúcnosti aj vo všetkých náradiach aliancie AmpShare. Pretože základom systému zostáva špičková technológia akumulátorov Bosch. Pre Dr. Christopha Weiße, generálneho riaditeľa spoločnosti Fein, popredného dodávateľa multifunkčného náradia, je uzatvorenie aliancie ďalším míľnikom v spolupráci so spoločnosťou Bosch: „V roku 2016 sme spoločne so spoločnosťou Bosch vyvinuli systém Starlock ako držiak nástrojov pre multifunkčné náradie. Založením aliancie AmpShare podporujeme víziu rozhodnutia, že v budúcnosti bude možné prevádzkovať náradie rôznych výrobcov iba s jedným akumulátorom a nabíjačkou. Okrem našich multimasterov budeme na rozhranie AmpShare prevádzať celé 18-voltové portfólio spoločnosti Fein, aby sme našim zákazníkom zjednodušili každodennú prácu.“ Spoločnosť Rothenberger prináša do aliancie AmpShare svoje odborné znalosti a kompetencie v oblasti riešenia náradia na pripájanie, inštaláciu a údržbu potrubia. Predseda predstavenstva Dr. Christian Heine: „Veríme v systémové riešenia rovnako ako v bezdrôtové stavenisko. Akumulátorový systém nezávislý od výrobcu s dlhou výdržou kombinuje oboje. Preto sme sa rozhodli, že v budúcnosti uvedieme na trh všetko naše akumulátorové náradie s rozhraním AmpShare.“

Širšia odbornosť a širšie spektrum aplikácií ako kedykoľvek predtým

Členmi novej aliancie AmpShare sú od odteraz tiež Fischer – technologický líder na svetovom trhu v dôležitých oblastiach spojovacej techniky, AAT Alber Antriebstechnik GmbH – výrobca elektrických schodiskových stúpacích systémov, Bepo – špecialista na frézy a škárovacie frézy na montáž a renováciu okien, Förch – dodávateľ elektrického náradia pre remeslá v stavebníctve, v drevárstve, v kovovýrobe a v stavebníctve, ako aj pre úžitkové a motorové vozidlá, Honsel – odborník na inovatívne riešenie nitovania a upevňovania, Kolektor – odborník na multifunkčné akumulátorové tlakové postrekovače, Kummert – popredný výrobca systémov na kontrolu potrubia, Leister – popredný výrobca riešení na zváranie plastov a procesný ohrev, Mato – odborník na mazaciu techniku, Signode, Orgapack a Strapex – odborníci na balenie pomocou páskovacích nástrojov, PerfectPro – popredný dodávateľ stavebných rádiostaníc a Rexroth – špecialista na procesne bezpečné skrutkovacie riešenia. Okrem radu Cox prevádza spoločnosť Medmix na rozhranie AmpShare aj rad MK.

„300 strojov, viac ako 25 značiek, jeden akumulátor: Do konca budúceho roku vám chceme v rámci aliancie AmpShare ponúknuť viac ako 300 kompatibilných strojov vrátane 50 nových 18-voltových strojov Bosch Professional, ktorými ďalej rozširujeme vlastné portfólio,“ hovorí Henk Becker. Ďalší výrobcovia budú nasledovať.

Najlepší výkon v systéme: Akumulátorová technológia pre inovatívne kľúčové značky

Akumulátorová technológia Bosch ponúka používateľom v rámci aliancie AmpShare mnoho ďalších výhod. Patrí medzi ne plná kompatibilita so všetkým profesionálnym náradím od roku 2008 – vrátane výkonného radu Biturbo, jedinečná technológia CoolPack na dlhú dobu chodu a odolnosť, inovatívna technológia článkov pre najvýkonnejšie akumulátory Bosch, akumulátory ProCORE18V, a najrýchlejšia doba nabíjania na trhu: Napríklad vysokovýkonný akumulátor ProCORE18V s kapacitou 4,0 Ah sa nabije na 50 % iba za deväť minút.

Ďalšie informácie o AmpShare – powered by Bosch nájdete na adrese www.ampshare.com.

Zmeny sú vyhradené.

Tags: Power Tools

Kontakt pre novinárov:
Adéla Lišková
Tel.: +420 728 360 250
Email: Adela.Liskova@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divízia skupiny Bosch, je svetovým lídrom na trhu s elektrickým náradím, záhradným náradím, príslušenstvom a meracou technikou. Divízia s 20 000 zamestnancami dosiahla v roku 2022 tržby vo výške 5,9 miliardy eur, z ktorých 90 % bolo dosiahnutých mimo Nemecka. So značkami ako Bosch a Dremel sa divízia zameriava predovšetkým na potreby používateľov a silný technický vývoj. Základom jej úspechu je sila a rýchlosť inovácií: V roku 2024 je divízia elektrického náradia na ceste k uvedeniu viac ako 100 inovácií vo všetkých štyroch segmentoch: elektrické náradie, záhradná technika, príslušenstvo a meracia technika.

Bosch Group Bosch Group je vedúcim medzinárodným dodávateľom technológií a služieb. Spoločnosť celosvetovo zamestnáva približne 428 000 zamestnancov (stav k 31. 12. 2023). Za rok 2023 dosiahla firma podľa predbežných údajov obrat 91,6 miliardy eur. Činnosť Bosch Group sa člení do štyroch obchodných oblastí: Mobility, Priemyselná technika, Spotrebný tovar a Energetika a technika budov. Ako popredná spoločnosť v oblasti Internetu vecí, Bosch ponúka inovatívne riešenia pre inteligentné domácnosti, inteligentné mestá, prepojenú mobilitu a prepojený priemysel. Využíva svoje znalosti senzorových technológií, softvéru a služieb, taktiež svoj vlastný IoT cloud k tomu, aby zákazníkom ponúkol prepojené riešenia naprieč oblasťami – a to z jediného zdroja. Strategickým cieľom Bosch Group je prinášať inovácie pre prepojený život. Bosch zlepšuje kvalitu života na celom svete vďaka výrobkom a službám, ktoré sú inovatívne a vzbudzujú nadšenie. Stručne povedané, Bosch vytvára technológie, ktoré sú „Stvorené pre život“. Bosch Group zahŕňa spoločnosť Robert Bosch GmbH a viac ako 440 dcérskych a regionálnych spoločností vo vyše 60 krajinách sveta. Po započítaní predajných a servisných partnerov pokrýva globálna vývojárska, výrobná a obchodná sieť spoločnosti Bosch takmer všetky krajiny. S viac ako 470 pobočkami po celom svete je Bosch Group od roku 2020 uhlíkovo neutrálna (scopes 1 a 2). Súčasťou toho bola kompenzácia zvyškových emisií vo výške 0,7 milióna metrických ton CO₂ prostredníctvom uhlíkových kreditov v roku 2022. Scopes 1, 2 a 3 sú štandardne vykazované v súlade s protokolom GHG. Inovačná sila spoločnosti je základom budúceho rastu. Spoločnosť Bosch zamestnáva približne 90 000 pracovníkov výskumu a vývoja, z toho približne 48 000 softvérových inžinierov.

Viac informácií na www.bosch.com, www.bosch.sk, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.sk, twitter.com/BoschPress.

Stále hľadáte niečo?