Suche

Tlačová informácia #Biznis a ekonomika
Zdieľať tlačovú informáciu

Personálne zmeny v spoločnosti Robert Bosch GmbH

  • Harald Kröger odchádza ku koncu roka na vlastnú žiadosť z vedenia spoločnosti.
  • Dr. Markus Heyn prevezme od 1. januára 2022 ako šéf divízie Mobility Solutions aj povinnosti Haralda Krögera.
  • Dozorná rada a manažment ďakujú Haraldovi Krögerovi za vynikajúci prínos pre rozvoj budúcich tém a za rozhodujúce impulzy pre ďalší rozvoj divízie Mobility Solutions.
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Stuttgart, Nemecko– S účinnosťou od 1. januára 2022 dôjde k personálnej zmene vo vedení spoločnosti Robert Bosch GmbH:

Harald Kröger (54), výkonný riaditeľ zodpovedný za systémovú integráciu v oblasti Mobility Solutions a za divízie Cross Domain Computing Solutions, Chassis Systems Control, Automotive Electronics, Bosch eBike Systems a Automotive Steering a za oblasť Two Wheeler & Powersports, odchádza na vlastnú žiadosť k 31. decembru 2021 z funkcie výkonného riaditeľa spoločnosti Robert Bosch GmbH. Jeho úlohy prevezme Dr. Markus Heyn (57), výkonný riaditeľ spoločnosti Robert Bosch GmbH, ktorý bude od 1. januára 2022 zastávať funkciu šéfa divízie Mobility Solutions.

Volkmar Denner povedal: „Harald Kröger bol hnacou silou mnohých dôležitých tém budúcnosti, ako je založenie priekopníckej divízie Cross Domain Computing Solutions a rozšírenia nášho podnikania v oblasti polovodičov. Pod jeho vedením sa firma veľmi dobre rozvíjala aj v náročných trhových podmienkach.“

Franz Fehrenbach povedal: „Rozhodnutie Haralda Krögera nás mrzí a prajeme mu do budúcnosti len to najlepšie. Svojím inšpiratívnym prístupom a cielenou podporou vedúcich talentov si získal veľké uznanie medzi svojimi pracovníkmi.“

Kontakt pre novinárov:

Melita Delic,
Telefón: +49 711 811-48617
Twitter: @MelitaDelic

Trix Böhne
Telefón: +49 30 32788-561
Twitter: @TrixBoehne

Bosch Group je popredným medzinárodným dodávateľom technológií a služieb. Spoločnosť celosvetovo zamestnáva približne 429 000 zamestnancov (stav k 31. 12. 2023). Spoločnosť dosiahla v roku 2023 obrat vo výške 91,6 miliardy eur. Činnosť Bosch Group sa člení do štyroch obchodných oblastí: Mobility, Priemyselná technika, Spotrebný tovar a Energetika a technika budov. Ako popredná spoločnosť v oblasti Internetu vecí, Bosch ponúka inovatívne riešenia pre inteligentné domácnosti, inteligentné mestá, prepojenú mobilitu a prepojený priemysel. Využíva svoje znalosti senzorových technológií, softvéru a služieb, taktiež svoj vlastný IoT cloud na to, aby zákazníkom ponúkol prepojené riešenia naprieč oblasťami – a to z jediného zdroja. Strategickým cieľom skupiny Bosch je uľahčiť prepojený život pomocou produktov a riešení, ktoré buď obsahujú umelú inteligenciu (AI), alebo boli s jej pomocou vyvinuté či vyrobené. Spoločnosť Bosch zlepšuje kvalitu života na celom svete vďaka inovatívnym výrobkom a službám, ktoré vzbudzujú nadšenie. Stručne povedané, Bosch vytvára technológie, ktoré sú „Stvorené pre život“. Skupinu Bosch tvorí spoločnosť Robert Bosch GmbH a približne 470 dcérskych a regionálnych spoločností vo vyše 60 krajinách sveta. Vrátane predajných a servisných partnerov pokrýva celosvetová výrobná, inžinierska a predajná sieť Bosch takmer všetky krajiny sveta. Základom budúceho rastu spoločnosti je jej inovačná sila. V 136 pobočkách po celom svete zamestnáva Bosch približne 90 000 pracovníkov v oblasti výskumu a vývoja, z toho približne 48 000 softvérových inžinierov.

Spoločnosť založil v roku 1886 v Stuttgarte Robert Bosch (1861–1942) ako „dielňu pre jemnú mechaniku a elektrotechniku“. Obchodno-právna štruktúra spoločnosti Robert Bosch GmbH zaisťuje podnikateľskú samostatnosť Bosch Group. To umožňuje spoločnosti dlhodobo plánovať a investovať do dôležitých podnikateľských zámerov pre zabezpečenie budúcnosti. Deväťdesiatštyri percent majetkových podielov Robert Bosch GmbH patrí verejno-prospešnej spoločnosti Robert Bosch Stiftung GmbH (Nadácia Roberta Boscha). Ostatné podiely vlastní rodina Roberta Boscha, cez spoločnosť vlastnenú rodinou a cez spoločnosť Robert Bosch GmbH. Väčšinové hlasovacie práva však má spoločnosť Robert Bosch Industrietreuhand KG, priemyselný trust, ktorá taktiež vykonáva funkciu vlastníkov.

Viac informácií na www.bosch.com, www.bosch.sk, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.sk, twitter.com/BoschPress.

Stále hľadáte niečo?