Suche

Tlačová informácia #Elektrické náradie
Zdieľať tlačovú informáciu

Prírastok systému „18V Power for All“: Kompaktná akumulátorová prerezávacia píla Bosch

Skracujte a orezávajte vetvy ľahko a rýchlo

  • EasyChain 18V-15-7: Vyvážená a ľahká pre jednoduché rezanie
  • Technológia Syneon a bezkefový motor pre trvalo silný výkon
  • Jeden akumulátor pre množstvo aplikácií: Úspora miesta, úspora peňazí, ochrana životného prostredia
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Bosch rozširuje svoj rad akumulátorových píl o kompaktnú prerezávaciu pílu na jednoduché použitie v domácnosti a na záhrade: Nová EasyChain 18V-15-7 reže kmene a vetvy až do priemeru 13 cm. Vďaka tomu je toto šikovné náradie vhodné na prerezávanie a odvetvovanie stromov, na rezanie palivového dreva na dĺžku a na rezanie pri menších kutilských projektoch. Prerezávacia píla je súčasťou systému „18V Power for All“. Systém pokrýva aj všetky ostatné hlavné náradia v každom segmente s približne 60 produktami pre domácich majstrov, záhradu a domácnosť – a vďaka aliancii „Power for All“, ktorá zahŕňa viac značiek, presahuje rámec ponuky firmy Bosch. Všetko náradie – od príklepovej vŕtačky cez kosačku na trávu až po vysávač – je možné prevádzkovať s jedným a tým istým 18-voltovým lítium-iónovým akumulátorom a iba jednou nabíjačkou. Používatelia tak šetria miesto a peniaze a zároveň chránia životné prostredie.

Ľahká a flexibilná pre pohodlnú manipuláciu

Vďaka patentovanému planétovému prevodovému systému, v ktorom sú motor a prevodovka kompaktne spojené, je náradie malé a skladné. Píla EasyChain 18V-15-7 je v ruke vďaka svojej nízkej hmotnosti približne 1,7 kg s akumulátorom s kapacitou 2,5 Ah dobre vyvážená. Ponúka tak úroveň ovládateľnosti, ktorá je pri reťazových pílach neobvyklá, a umožňuje prácu bez zbytočnej námahy. Vďaka ľahkej manipulácii a manévrovateľnosti slúži táto píla aj ako doplnok k veľkej motorovej píle – napríklad pri prerezávaní listnatých stromov alebo v tesnejších priestoroch. Reťaz SpeedCut-Nano od spoločnosti Oregon umožňuje čisté rezanie s nízkym spätným rázom a rýchlosťou až 6,9 m/s. Vďaka systému SDS môžu používatelia ľahko meniť a napínať reťaz bez použitia náradia. Domáci majstri a milovníci záhrad môžu s týmto kompaktným náradím pohodlne zvládať akékoľvek rezacie práce okolo domu.

Malé náradie, vysoký výkon

Vďaka bezuhlíkovému motoru je toto výkonné náradie mimoriadne účinné, odolné a bezúdržbové. Trvalý výkon bez ohľadu na úroveň nabitia zaisťuje tiež optimálnu koordináciu všetkých príslušných komponentov, ako je motor a prevodovka, v kombinácii s inteligentnou riadiacou elektronikou, tzv. technológiou Syneon. Túto súhru medzi elektronikou motora a akumulátorom ponúka jedine Bosch. S odporúčaným akumulátorom s kapacitou 2,5 Ah zvládne EasyChain 18V-15-7 až 150 rezov do dreva s hrúbkou 50 milimetrov.

Akumulátorová prerezávacia píla EasyChain 18V-15-7 bude k dispozícii od augusta 2023. Uvedené ceny sú nezáväzné cenové odporúčania vrátane DPH.

Technické parametreEasyChain 18V-15-7
Napätie akumulátora18 V
MotorBezuhlíkový
Rýchlosť rezania (s 2,5 Ah)2,5 s
Rýchlosť reťazeAž 6,95 m/s
Rezy na jedno nabitie akumulátora (s 2,5 Ah)Až 150 (až 50 mm hrubé drevo)
Dĺžka lišty15 cm
Priemer rezu13 cm
Rozmery náradia
(dĺžka x šírka x výška)
385 x 259 x 102 mm
Hmotnosť (s reťazou a lištou) bez/s akumulátorom (2,5 Ah)1,3 kg / 1,65 kg
Rozsah dodávky/odporúčaná maloobchodná cena vrátane DPH• Píla v krabici (bez akumulátora a nabíjačky) vr. mazacieho oleja (50 ml): 149,99 €
• Píla v krabici 2,5 Ah akumulátor a nabíjačka AL 1820 CV, vr. mazacieho oleja (50 ml): 219,99 €

Zmeny sú vyhradené.

Máte nejaké otázky alebo komentáre k tejto tlačovej správe? Neváhajte nás kontaktovať.

Kontakt pre novinárov:
Adéla Lišková
Tel.: +420 728 360 250
Email: Adela.Liskova@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divízia skupiny Bosch, je svetovým lídrom na trhu s elektrickým náradím, záhradným náradím, príslušenstvom a meracou technikou. Divízia s 20 000 zamestnancami dosiahla v roku 2022 tržby vo výške 5,9 miliardy eur, z ktorých 90 % bolo dosiahnutých mimo Nemecka. So značkami ako Bosch a Dremel sa divízia zameriava predovšetkým na potreby používateľov a silný technický vývoj. Základom jej úspechu je sila a rýchlosť inovácií: V roku 2024 je divízia elektrického náradia na ceste k uvedeniu viac ako 100 inovácií vo všetkých štyroch segmentoch: elektrické náradie, záhradná technika, príslušenstvo a meracia technika.

Bosch Group Bosch Group je vedúcim medzinárodným dodávateľom technológií a služieb. Spoločnosť celosvetovo zamestnáva približne 428 000 zamestnancov (stav k 31. 12. 2023). Za rok 2023 dosiahla firma podľa predbežných údajov obrat 91,6 miliardy eur. Činnosť Bosch Group sa člení do štyroch obchodných oblastí: Mobility, Priemyselná technika, Spotrebný tovar a Energetika a technika budov. Ako popredná spoločnosť v oblasti Internetu vecí, Bosch ponúka inovatívne riešenia pre inteligentné domácnosti, inteligentné mestá, prepojenú mobilitu a prepojený priemysel. Využíva svoje znalosti senzorových technológií, softvéru a služieb, taktiež svoj vlastný IoT cloud k tomu, aby zákazníkom ponúkol prepojené riešenia naprieč oblasťami – a to z jediného zdroja. Strategickým cieľom Bosch Group je prinášať inovácie pre prepojený život. Bosch zlepšuje kvalitu života na celom svete vďaka výrobkom a službám, ktoré sú inovatívne a vzbudzujú nadšenie. Stručne povedané, Bosch vytvára technológie, ktoré sú „Stvorené pre život“. Bosch Group zahŕňa spoločnosť Robert Bosch GmbH a viac ako 440 dcérskych a regionálnych spoločností vo vyše 60 krajinách sveta. Po započítaní predajných a servisných partnerov pokrýva globálna vývojárska, výrobná a obchodná sieť spoločnosti Bosch takmer všetky krajiny. S viac ako 470 pobočkami po celom svete je Bosch Group od roku 2020 uhlíkovo neutrálna (scopes 1 a 2). Súčasťou toho bola kompenzácia zvyškových emisií vo výške 0,7 milióna metrických ton CO₂ prostredníctvom uhlíkových kreditov v roku 2022. Scopes 1, 2 a 3 sú štandardne vykazované v súlade s protokolom GHG. Inovačná sila spoločnosti je základom budúceho rastu. Spoločnosť Bosch zamestnáva približne 90 000 pracovníkov výskumu a vývoja, z toho približne 48 000 softvérových inžinierov.

Viac informácií na www.bosch.com, www.bosch.sk, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.sk, twitter.com/BoschPress.

Stále hľadáte niečo?