Suche

Tlačová informácia #Elektrické náradie
Zdieľať tlačovú informáciu

Dalšie prírastky v 18V systéme Bosch Professional: Profesionálne záhradné náradie Bosch

Vysoký výkon a komfort

  • Nové prírastky: Akumulátorové nožnice na živý plot, strunová kosačka na trávu, krovinorez a fukár na lístie
  • Akákoľvek práca od údržby až po starostlivosť o trávnik – len s jedným akumulátorom
  • Systém akumulátorov viacerých značiek šetrí čas, miesto aj peniaze
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Bosch ponúkne profesionálom ešte širšiu škálu aplikácií nad rámec bežných remeselníkov pridaním outdoorového náradia do profesionálneho 18V systému. Rozšírenie sa začne akumulátorovými nožnicami na živý plot, strunovou kosačkou na trávu, krovinorezom a fukárom lístia Biturbo, s ďalším vybavením, ako je kosačka na trávu Biturbo, ktoré bude nasledovať. To umožní ľuďom, ako sú správcovia pozemkov malých až stredne veľkých budov, zvládnuť všetky svoje úlohy s profesionálnym 18V systémom – od opráv a údržby až po starostlivosť o živé ploty a trávnik – a flexibilne prepínať tam a späť medzi skrutkovačmi, pílami, uhlovými brúskami a outdoorovým náradím. Akumulátorový systém ide dokonca za hranice Bosch, a to vďaka viacerým partnerom vo viac-značkovej aliancii akumulátorov AmpShare. Mnoho značiek, mnoho náradia, jeden systém akumulátorov: šetrí ľuďom čas, miesto a peniaze.

Akumulátorové nožnice na živý plot, strunová kosačka na trávu, krovinorez a fukár lístia boli optimalizované na profesionálne použitie z hľadiska výkonu, efektivity a ergonómie. Dodávajú sa s bezuhlíkovými motormi, ponúkajú vynikajúce vyváženie a vyznačujú sa optimálnym pomerom výkonu a hmotnosti na čo najväčšie uľahčenie práce profesionálov.

GHE 18V-60 Professional nožnice na živý plot

Akumulátorové nožnice na živý plot GHE 18V-60 Professional majú čepeľ s dĺžkou 60 cm, prerežú konáre s priemerom do 20 mm a s 3 000 spm rýchlo zastrihajú vyčnievajúce živé ploty do požadovaného tvaru. Spolu s odporúčanou batériou ProCore18V s 4,0 Ah vážia len 3,5 kg a dajú sa pohodlne ovládať v rôznych polohách uchopenia a práce. Odskúšané a osvedčené funkcie, ako je systém Bosch Anti-Blocking, zaisťujú rýchly a nepretržitý postup práce profesionálnej starostlivosti o živý plot: V prípade, že čepele nestihnú prerezať konár jedným ťahom, mikroelektronika naviguje motor tak, aby reguloval smer rezu nožov spôsobom, ktorým budú nepretržite píliť až kým nedosiahnu úspešný rez. Táto funkcia je jedinečná pre Bosch.

Strunová kosačka na trávu GRT 18V-33 Professional a krovinorez GFR 18V-23 Professional

Akumulátorová strunová kosačka GRT 18V-33 Professional používa cievku so strunou na spoľahlivé a rýchle zastrihávanie zarastených plôch, prerezávanie porastov a buriny. Medzitým čepeľ akumulátorového krovinorezu GFR 18V-23 Professional zvládne krátku prácu aj s drevnatou vegetáciou, ako je malinčie. Vďaka pribalenej strune je možné krovinorez používať aj ako vyžínač, pre ešte väčšiu všestrannosť. Záber kosenia je 33 cm pre vyžínač trávy a 23 cm pre krovinorez. Oba nástroje sú vybavené bezuhlíkovými motormi a konštantnou elektronikou pre výkonné, neprerušované kosenie a ich ergonomický dizajn minimalizuje únavu aj počas dlhých pracovných dní.

GBL 18V-750 Professional Biturbo fukár lístia

Fukár lístia GBL 18V-750 Professional je vybavený technológiou Biturbo pre výnimočný výkon a silu. Spoľahlivo odstraňuje lístie a odpadky spred vchodov, z chodníkov, príjazdových ciest a trávnikov, váži len 3,7 kg (vrátane odporúčanej batérie ProCore 18V s 5,5 Ah) a ľahko sa obsluhuje. Plynulá regulácia rýchlosti ponúka optimálnu kontrolu, aby používatelia mohli dôkladne vyčistiť všetko od suchého lístia na štrku až po mokré lístie na tráve. Fukár lístia je vybavený bezuhlíkovým motorom Biturbo a axiálnym dúchadlom s prietokom až 780 m3 za hodinu pri maximálnej rýchlosti vzduchu tesne pod 200 km/h. Špecifikácie tohto 18V náradia sú porovnateľné so špecifikáciami nájdenými v triede 36 V, avšak náradie skombinované s akumulátorom je pri manipulácii výrazne ľahšie a kompaktnejšie – vďaka čomu je každodenné používanie menej únavné.

Nožnice na živý plot, vyžínač trávy, krovinorez a fukár lístia sú k dispozícii od mája, pričom kosačka na trávu bude nasledovať v záhradkárskej sezóne 2024 a ďalšie nástroje v etapách potom. V rámci ponuky sortimentu Bosch je k dispozícii množstvo rôzneho príslušenstva. Všetky ceny sú odporúčané maloobchodné ceny bez DPH.

Technické údajeGHE 18V-60 Professional
Napätie akumulátora18 V
MotorBezuhlíkový
Frekvencia zdvihu bez zaťaženia3 000 spm
Dĺžka čepele/Otvor zubov/Záber rezu60/23/20 cm
Anti-Blocking systém Áno
Rozmery (dĺžka x šírka x výška)1 147 x 239 x 189 mm
Hmotnosť bez akumulátora3,0 kg
Obsah balenia/Odporúčaná maloobchodná cena s DPHNáradie v krabici (bez akumulátora a nabíjačky): 248 €

Technické údajeGRT 18V-33 Professional GFR 18V-23 Professional
Napätie akumulátora18 V18 V
MotorBezuhlíkovýBezuhlíkový
Rýchlosť bez zaťaženia4 500‒6 400 rpm 4 500‒6 400 rpm
Záber kosenia/Hrúbka struny33 cm/2,4 mm 23 cm čepeľ, 33 cm struna/2,4 mm
Posuv struny cievkyPoloautomatický: Pro-TapPoloautomatický: Pro-Tap
Zmena strunyEasyWindEasyWind
Rozmery (dĺžka x šírka x výška)1 604 x 408 x 311 mm 1 641 x 408 x 311 mm
Hmotnosť bez akumulátora3,5 kg3,6 kg
Obsah balenia/Odporúčaná maloobchodná cena s DPHNáradie v krabici vrátane struny Pro-Tap, ramenného popruhu a krytu na rastliny (bez akumulátora a nabíjačky): 316 €Náradie v krabici vrátane čepele, struny Pro-Tap, ramenného popruhu a krytu na rastliny (bez akumulátora a nabíjačky): 351 €

Technické údajeGBL 18V-750 Professional
Napätie akumulátora18 V
MotorBezuhlíkový, Biturbo
Prietok vzduchu780 m3/h
Rýchlosť vzduchucca 200 km/h
Rozmery (dĺžka x šírka x výška)892 x 195 x 300 mm
Hmotnosť bez akumulátora2,9 kg
Obsah balenia/Odporúčaná maloobchodná cena s DPHNáradie v krabici vrátane fúkacieho nadstavca (bez akumulátora a nabíjačky): 236 €

Zmeny sú vyhradené.

Máte nejaké otázky alebo komentáre k tejto tlačovej správe? Ne váhajte nás kontaktovať.

Kontakt pre novinárov:
Adéla Lišková
Tel.: +420 728 360 250
Email: Adela.Liskova@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divízia skupiny Bosch, je svetovým lídrom na trhu s elektrickým náradím, záhradným náradím, príslušenstvom a meracou technikou. Divízia s 20 000 zamestnancami dosiahla v roku 2022 tržby vo výške 5,9 miliardy eur, z ktorých 90 % bolo dosiahnutých mimo Nemecka. So značkami ako Bosch a Dremel sa divízia zameriava predovšetkým na potreby používateľov a silný technický vývoj. Základom jej úspechu je sila a rýchlosť inovácií: V roku 2024 je divízia elektrického náradia na ceste k uvedeniu viac ako 100 inovácií vo všetkých štyroch segmentoch: elektrické náradie, záhradná technika, príslušenstvo a meracia technika.

Bosch Group Bosch Group je vedúcim medzinárodným dodávateľom technológií a služieb. Spoločnosť celosvetovo zamestnáva približne 428 000 zamestnancov (stav k 31. 12. 2023). Za rok 2023 dosiahla firma podľa predbežných údajov obrat 91,6 miliardy eur. Činnosť Bosch Group sa člení do štyroch obchodných oblastí: Mobility, Priemyselná technika, Spotrebný tovar a Energetika a technika budov. Ako popredná spoločnosť v oblasti Internetu vecí, Bosch ponúka inovatívne riešenia pre inteligentné domácnosti, inteligentné mestá, prepojenú mobilitu a prepojený priemysel. Využíva svoje znalosti senzorových technológií, softvéru a služieb, taktiež svoj vlastný IoT cloud k tomu, aby zákazníkom ponúkol prepojené riešenia naprieč oblasťami – a to z jediného zdroja. Strategickým cieľom Bosch Group je prinášať inovácie pre prepojený život. Bosch zlepšuje kvalitu života na celom svete vďaka výrobkom a službám, ktoré sú inovatívne a vzbudzujú nadšenie. Stručne povedané, Bosch vytvára technológie, ktoré sú „Stvorené pre život“. Bosch Group zahŕňa spoločnosť Robert Bosch GmbH a viac ako 440 dcérskych a regionálnych spoločností vo vyše 60 krajinách sveta. Po započítaní predajných a servisných partnerov pokrýva globálna vývojárska, výrobná a obchodná sieť spoločnosti Bosch takmer všetky krajiny. S viac ako 470 pobočkami po celom svete je Bosch Group od roku 2020 uhlíkovo neutrálna (scopes 1 a 2). Súčasťou toho bola kompenzácia zvyškových emisií vo výške 0,7 milióna metrických ton CO₂ prostredníctvom uhlíkových kreditov v roku 2022. Scopes 1, 2 a 3 sú štandardne vykazované v súlade s protokolom GHG. Inovačná sila spoločnosti je základom budúceho rastu. Spoločnosť Bosch zamestnáva približne 90 000 pracovníkov výskumu a vývoja, z toho približne 48 000 softvérových inžinierov.

Viac informácií na www.bosch.com, www.bosch.sk, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.sk, twitter.com/BoschPress.

Stále hľadáte niečo?