Suche

Tlačová informácia #Elektrické náradie
Zdieľať tlačovú informáciu

Inovácie v oblasti elektrického náradia: Bosch ProCore18V+ s novou článkovou technológiou

Prvý 18V akumulátor s bezkáblovou konštrukciou pre maximálnu účinnosť

  • Doba prevádzky sa pri náročných aplikáciách zvýšila až o 71 percent
  • Plná kompatibilita v rámci systému Professional 18V System a AmpShare battery alliance.
  • Integrácia kľúčových technológií zabezpečuje dlhodobé technologické vedenie
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Spoločnosť Bosch sa stala prvým výrobcom na svete, ktorý priniesol výhody bez páskovej technológie v akumulátorových článkoch do 18 V akumulátorov pre akumulátorové elektrické náradie. ProCore18V+ s kapacitou 8,0 Ah ešte viac zvyšuje dobu chodu vysoko výkonného radu akumulátorov Bosch ProCore18V, čím poskytuje profesionálom v oblasti obchodu a priemyslu ďalšie zvýšenie účinnosti. Nový akumulátor ProCore18V+ s kapacitou 8,0 Ah zvyšuje dobu chodu až o 71 percent v porovnaní s predchádzajúcim akumulátorom ProCore18V s rovnakou kapacitou. Dlhšia doba chodu sa profesionálnym používateľom rozhodne oplatí, najmä pri vykonávaní náročných úloh s náradím Biturbo, najvýkonnejšími akumulátorovými výrobkami Bosch. Napríklad pri vŕtaní veľkých priemerov s vŕtacím kladivom GBH 18V-45 C Professional alebo pri rezaní veľkých hĺbok rezu s pokosovou pílou GCM 18V-305 GDC Professional. V porovnaní so svojím ekvivalentom s bežnými akumulátorovými článkami má akumulátor ProCore18V+ rovnaké kompaktné rozmery a hmotnosť a vďaka technológii CoolPack ponúka účinný a bezkonkurenčný odvod tepla. Navyše je akumulátor ProCore18V+ kompatibilný so všetkými nástrojmi Professional 18V System, ako aj s výrobkami ďalších partnerov v multi-značkovej aliancii akumulátorov AmpShare battery alliance.

Inovatívna tabless technológia pre maximálnu účinnosť

Zvýšená účinnosť akumulátora sa dosahuje vďaka bez páskovej konštrukcii integrovaných článkov akumulátora radu 21700. V bežných lítium-iónových akumulátoroch má každý jednotlivý článok akumulátora vo vnútri na oboch stranách úzky pás spojenia s anódou a katódou - takzvaná „páska". Tieto pásky vytvárajú úzke miesto pre energiu dodávanú akumulátorom a prispievajú k elektrickému vnútornému odporu článku, čo spôsobuje vznik tepla. V článkoch bez výčnelkov môže elektrina prúdiť nespočetným množstvom ciest po celej dĺžke anódy a katódy, namiesto toho, aby bola obmedzená na jeden alebo niekoľko výčnelkov. Táto nová konštrukcia znižuje vnútorný odpor každého jednotlivého článku približne o 50 percent, a tým aj podstatne pre akumulátor ako celok. V dôsledku toho vzniká podstatne menej tepla, ktoré je v náročných aplikáciách limitujúcim faktorom. Vo výsledku to znamená až o 71 percent dlhšiu dobu prevádzky v porovnaní s bežnými akumulátormi vďaka kombinácii bez páskovej konštrukcie a precízne prispôsobeného riadenia akumulátora.

Integrácia kľúčových technológií zabezpečuje technologické líderstvo

„Pevne veríme, že s touto inováciou môžeme dosiahnuť rovnaký úspech, ako keď sme prvýkrát uviedli lítium-iónové články do akumulátorového skrutkovača," hovorí Thomas Donato, prezident spoločnosti Bosch Power Tools. „Lítium-iónové články, ktoré sa pred rokom 2003 používali len v mobilných telefónoch, sú teraz viac-menej univerzálne v ručnom akumulátorovom elektrickom náradí." S novým bezkáblovým akumulátorom ProCore18V+ pokračuje divízia vo svojej viac ako 50-ročnej úspešnej histórii vývoja akumulátorového elektrického náradia a opäť zdôrazňuje svoje technologické prvenstvo. „Profesionálne akumulátorové elektrické náradie Bosch je synonymom efektívnosti a uľahčenia náročnej práce," hovorí Donato. „Sprístupnením nášho systému akumulátorov a založením aliancie akumulátorov AmpShare ponúkame profesionálom v oblasti obchodu a priemyslu systém, ktorý spája maximálnu flexibilitu a neustálu inováciu." Okrem novej bez páskovej technológie ponúkajú akumulátory od roku 2008 aj plnú kompatibilitu s profesionálnym náradím Bosch - vrátane výkonného radu Biturbo, jedinečnej technológie CoolPack pre dlhú dobu chodu a životnosť a rýchleho nabíjania. Nový akumulátor ProCore18V+ s kapacitou 8,0 Ah potrebuje na dosiahnutie 50 % nabitia len 15 minút.

Akumulátor ProCore18V+ s kapacitou 8,0 Ah je k dispozícii od jari 2024. Spoločnosť Bosch bude tento systém postupne rozširovať. Všetky ceny sú odporúčané maloobchodné ceny a nezahŕňajú DPH.

Kontakt pre novinárov:
Kristýna Nováková
Tel.: +420 736 233 006
Email: Kristyna.novakova@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divízia skupiny Bosch, je svetovým lídrom na trhu s elektrickým náradím, záhradným náradím, príslušenstvom a meracou technikou. Divízia s 20 000 zamestnancami dosiahla v roku 2022 tržby vo výške 5,9 miliardy eur, z ktorých 90 % bolo dosiahnutých mimo Nemecka. So značkami ako Bosch a Dremel sa divízia zameriava predovšetkým na potreby používateľov a silný technický vývoj. Základom jej úspechu je sila a rýchlosť inovácií: V roku 2024 je divízia elektrického náradia na ceste k uvedeniu viac ako 100 inovácií vo všetkých štyroch segmentoch: elektrické náradie, záhradná technika, príslušenstvo a meracia technika.

Bosch Group Bosch Group je vedúcim medzinárodným dodávateľom technológií a služieb. Spoločnosť celosvetovo zamestnáva približne 428 000 zamestnancov (stav k 31. 12. 2023). Za rok 2023 dosiahla firma podľa predbežných údajov obrat 91,6 miliardy eur. Činnosť Bosch Group sa člení do štyroch obchodných oblastí: Mobility, Priemyselná technika, Spotrebný tovar a Energetika a technika budov. Ako popredná spoločnosť v oblasti Internetu vecí, Bosch ponúka inovatívne riešenia pre inteligentné domácnosti, inteligentné mestá, prepojenú mobilitu a prepojený priemysel. Využíva svoje znalosti senzorových technológií, softvéru a služieb, taktiež svoj vlastný IoT cloud k tomu, aby zákazníkom ponúkol prepojené riešenia naprieč oblasťami – a to z jediného zdroja. Strategickým cieľom Bosch Group je prinášať inovácie pre prepojený život. Bosch zlepšuje kvalitu života na celom svete vďaka výrobkom a službám, ktoré sú inovatívne a vzbudzujú nadšenie. Stručne povedané, Bosch vytvára technológie, ktoré sú „Stvorené pre život“. Bosch Group zahŕňa spoločnosť Robert Bosch GmbH a viac ako 440 dcérskych a regionálnych spoločností vo vyše 60 krajinách sveta. Po započítaní predajných a servisných partnerov pokrýva globálna vývojárska, výrobná a obchodná sieť spoločnosti Bosch takmer všetky krajiny. S viac ako 470 pobočkami po celom svete je Bosch Group od roku 2020 uhlíkovo neutrálna (scopes 1 a 2). Súčasťou toho bola kompenzácia zvyškových emisií vo výške 0,7 milióna metrických ton CO₂ prostredníctvom uhlíkových kreditov v roku 2022. Scopes 1, 2 a 3 sú štandardne vykazované v súlade s protokolom GHG. Inovačná sila spoločnosti je základom budúceho rastu. Spoločnosť Bosch zamestnáva približne 90 000 pracovníkov výskumu a vývoja, z toho približne 48 000 softvérových inžinierov.

Viac informácií na www.bosch.com, www.bosch.sk, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.sk, twitter.com/BoschPress.

Stále hľadáte niečo?