Suche

Tlačová informácia #Elektrické náradie
Zdieľať tlačovú informáciu

Prvé akumulátorové prerezávacie nožnice v 18V systéme „Power for All System": Bosch AdvancedPrune 18V-45 pre kutilov

Strihajte vetvy v náročných oblastiach čisto a bez námahy

  • Strihá vetvy hrubé až 45 milimetrov na jeden záťah
  • Inovatívna 360-stupňová spúšť na optimálne držanie v akomkoľvek uhle strihu
  • Variabilná dĺžka 1,2 alebo 1,8 metra vďaka predlžovacej tyči
  • Jeden akumulátor na rôzne použitie: šetrí miesto a peniaze, chráni životné prostredie
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Už žiadne rozstrapkané konce vetiev a boľavé ramená: Bosch dáva domácim záhradkárom do rúk výkonný akumulátorový prerezávač AdvancedPrune 18V-45. Nové náradie umožňuje strihať stromy a plodonosnú flóru bez vynaloženia veľkého množstva energie. Predovšetkým vykoná prácu hladko a čisto, čím napomáha zdravému rastu rastlín. AdvancedPrune 18V-45 je prvým akumulátorovým prerezávačom od spoločnosti Bosch v rámci „18V akumulátorovom systéme“, ktorý zahŕňa rôzne reprezentatívne náradia v jednotlivých segmentoch, medzi ktoré v súčasnosti patrí približne 70 náradí pre kutilov, záhradné náradie, domáce spotrebiče a dokonca presahuje sortiment spoločnosti Bosch s ďalšími partnermi v rámci cross-brandovej aliancie aliancií „Power for All Alliance“. Všetko náradie - od vŕtacieho kladiva cez kosačku na trávu až po vysávač - možno prevádzkovať s rovnakým 18 V lítium-ióntovým akumulátorom a iba jednou nabíjačkou. Používatelia tak šetria miesto a peniaze a chránia životné prostredie.

Technológia Quick Cut urýchľuje prácu

Nerezový nôž reže vetvy z mäkkého a tvrdého dreva s hrúbkou do 45, resp. 35 milimetrov. Vďaka tomu si poradí s oveľa väčším priemerom rezu ako porovnateľné konkurenčné modely. Napriek hrúbke vetiev zvládne AdvancedPrune 18V-45 prácu rýchlo vďaka technológii Quick Cut, ktorá umožňuje náradiu rezať vetvy hrubé až 30 milimetrov v priebehu niekoľkých sekúnd. S plne nabitým akumulátorom s kapacitou 2,0 Ah zvládne AdvancedPrune 18V-45 vykonať až 600 rezov tejto hrúbky. Je to vďaka optimálnej koordinácii všetkých kľúčových komponentov, ako je motor a prevodovka, v kombinácii s inteligentným elektronickým riadiacim systémom nazvaným „Syneon Technology“. Túto interakciu medzi elektronikou motora a akumulátorom ponúka iba spoločnosť Bosch. Výsledkom je, že náradie poskytuje optimálny výkon a maximálnu výdrž pri každom projekte, pričom si zachováva plný výkon až do vybitia akumulátora.

Rezanie z akéhokoľvek uhla

AdvancedPrune 18V-45 má jedinečnú 360-stupňovú spúšť. Táto funkcia umožňuje úplné otočenie náradia a nastavenie prerezávača v najlepšom uhle, čo uľahčuje dosiahnutie ťažko prístupných vetiev a zefektívňuje prácu nad hlavou. Prerezávanie sa vykonáva jednoduchým otáčaním a stlačením spúšte. To znamená, že rezný pohyb prerezávača možno bez námahy spustiť z akejkoľvek polohy bez toho, aby používateľ musel vynaložiť akúkoľvek silu - bez ohľadu na to, aké silné je drevo.

Hladké prerezávanie - aj vo výškach

Používatelia môžu predĺžiť dĺžku akumulátorového prerezávača od 1,2 do 1,8 metra pomocou predlžovacej tyče, ktorá je k dispozícii samostatne alebo je už súčasťou rôznych súprav. Vďaka tomu sa používatelia nemusia pri strihaní na úrovni zeme ohýbať, čo pomáha chrániť ich chrbát pri práci na záhrade. Prerezávač tiež umožňuje presné a pohodlné strihanie vysokých vetiev. Malý čistiaci hák na konci náradia umožňuje bezpečne stiahnuť zakliesnené vetvy na zem – čo je obzvlášť praktická funkcia pri práci vo výškach alebo s tŕnistými rastlinami.

Akumulátorový prerezávač AdvancedPrune 18V-45 bude k dispozícii od marca 2024. Všetky ceny sú odporúčané maloobchodné ceny vrátane DPH.

Technické parametreAdvancedPrune 18V-45
Napätie akumulátora18 V
Kapacita akumulátoraOd 2.0 Ah
Rezací systémObtok
ČepeľNerezová oceľ
Počet rezov na jedno nabitie (2,0 Ah)Približne 600 pri priemere 30 mm
Rozmery s / bez tyče ( D x Š x V)1200 x 61 x 176 mm / 1800 x 61 x 200 mm
Hmotnosť bez / s akumulátorom (2,0 Ah)2,3 kg (krátka), 2,8 kg (dlhá) / 2,6 kg (krátka), 3,1 kg (dlhá)
Rozsah dodávky / odporúčaná maloobchodná cena vrátane DPH• Stroj v kartóne bez akumulátora: €199.99
• Stroj v kartóne, tyč, akumulátor a nabíjačka (2,0 Ah), AL 18V-20: €299.99

Môže sa zmeniť.

Máte nejaké otázky alebo komentáre k tejto tlačovej správe?
Potom nás neváhajte kontaktovať.

Tags: Power Tools

Kontakt pre novinárov:
Adéla Kučerová
+420 728 360 250
Email: Adela.Kucerova@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divízia skupiny Bosch, je svetovým lídrom na trhu s elektrickým náradím, záhradným náradím, príslušenstvom a meracou technikou. Divízia s 20 000 zamestnancami dosiahla v roku 2022 tržby vo výške 5,9 miliardy eur, z ktorých 90 % bolo dosiahnutých mimo Nemecka. So značkami ako Bosch a Dremel sa divízia zameriava predovšetkým na potreby používateľov a silný technický vývoj. Základom jej úspechu je sila a rýchlosť inovácií: V roku 2024 je divízia elektrického náradia na ceste k uvedeniu viac ako 100 inovácií vo všetkých štyroch segmentoch: elektrické náradie, záhradná technika, príslušenstvo a meracia technika.

Bosch Group Bosch Group je vedúcim medzinárodným dodávateľom technológií a služieb. Spoločnosť celosvetovo zamestnáva približne 428 000 zamestnancov (stav k 31. 12. 2023). Za rok 2023 dosiahla firma podľa predbežných údajov obrat 91,6 miliardy eur. Činnosť Bosch Group sa člení do štyroch obchodných oblastí: Mobility, Priemyselná technika, Spotrebný tovar a Energetika a technika budov. Ako popredná spoločnosť v oblasti Internetu vecí, Bosch ponúka inovatívne riešenia pre inteligentné domácnosti, inteligentné mestá, prepojenú mobilitu a prepojený priemysel. Využíva svoje znalosti senzorových technológií, softvéru a služieb, taktiež svoj vlastný IoT cloud k tomu, aby zákazníkom ponúkol prepojené riešenia naprieč oblasťami – a to z jediného zdroja. Strategickým cieľom Bosch Group je prinášať inovácie pre prepojený život. Bosch zlepšuje kvalitu života na celom svete vďaka výrobkom a službám, ktoré sú inovatívne a vzbudzujú nadšenie. Stručne povedané, Bosch vytvára technológie, ktoré sú „Stvorené pre život“. Bosch Group zahŕňa spoločnosť Robert Bosch GmbH a viac ako 440 dcérskych a regionálnych spoločností vo vyše 60 krajinách sveta. Po započítaní predajných a servisných partnerov pokrýva globálna vývojárska, výrobná a obchodná sieť spoločnosti Bosch takmer všetky krajiny. S viac ako 470 pobočkami po celom svete je Bosch Group od roku 2020 uhlíkovo neutrálna (scopes 1 a 2). Súčasťou toho bola kompenzácia zvyškových emisií vo výške 0,7 milióna metrických ton CO₂ prostredníctvom uhlíkových kreditov v roku 2022. Scopes 1, 2 a 3 sú štandardne vykazované v súlade s protokolom GHG. Inovačná sila spoločnosti je základom budúceho rastu. Spoločnosť Bosch zamestnáva približne 90 000 pracovníkov výskumu a vývoja, z toho približne 48 000 softvérových inžinierov.

Viac informácií na www.bosch.com, www.bosch.sk, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.sk, twitter.com/BoschPress.

Stále hľadáte niečo?